Mixed Media Course

Mixed Media Course

Description

Mixed media med The Craft Lab

Med fokus på att experimentera och utforska, skapar vi tillsammans i en tillåtande miljö.

Målgrupp

Kursen är för dig som är intresserad av att utveckla din kreativitet och som vill skapa med händerna. Den passar både nybörjare som vill komma igång men också mer ergfarna som vill få nya intryck eller jobba vidare med sin kreativitet.

Mål

Målet med kursen är ha fått prova på flera lika textila tekniker. Du har fått släppa loss din kreativitet och kommit igång att göra. Du har fått en bas med kunskap om olika tekniker och egna materialprover som du enkelt kan fortsätta arbeta med hemma.

Beskrivning/Innehåll

Vill du komma igång med ditt skapande och utveckla din kreativitet? Vid tre tillfällen utforskar vi olika metoder och tekniker för att skapa effektfulla visuella verk med papper. under lekfulla och tillåtande former utforskar vi olika medier och tekniker. Den kreativa processen ser olika ut för alla och du kan jobba med ett större projekt eller många små, beroende på var din kreativitet tar dig.

Arbetsätt

  • Tillfälle 1: Färga. Vi testar på hur du enkelt kan få effektfulla infärgningar av komponenter du har i ditt hem som till exempel växtfärgning med lök, gurkmeja, kaffe, te och rost. Vi målar, droppar, stänker och bleker tyget.
  • Tillfälle 2: Textilt collage. Av dina egna färgade och andra tyger gör vi collage. Vi limmar, syr, dekorerar, broderar, trycker och målar på tygen. Vi testar även andra tekniker för att manipulera tyg, till exempel med värme, så kallad fusing.
  • Tillfälle 3: Montera. Vi tipsar om hur du kan använda de vackra tygerna du har tagit fram och designat tidigare under kursen som till exempel smycke, badge, knapp, tavla eller kuvertväska

Studiematerial

Material ingår under kursen, men har du tyger hemma som du vill återbruka, till exempel lakan, jeans eller tröjor så ta gärna med dem.

Kursledare

Verksamheten drivs av konstnärer med gedigen utbildning inom respektive område.

Tips

Bokar du dig på Craft Labs kurser (Mixed media papper och mixed media textil) betalar du totalt 3500 kr för båda kurserna.

Material kan du köpa bl a på IB Wahlström (Olofsgatan 10), Kreatima (Kungsgatan 58), Masters (St Paulsgatan 14) och KRO:s butik (Fiskargatan 1, Mosebacketorg)